Vepřové ragú
Ingredience
- vepřová plec: 300 g
- mrkev: 1 ks
- petržel: 1 ks
- celer
- cibule: 1 ks
- sladká paprika: 1 KL
- čerstvý tymián: 1 KL
- masový vývar: 250 ml
- sušené chilli kroužky: 1 KL
- čerstvé bylinky
- olej
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Vepřové ragú - recept
Očištěné maso nakrájíme na kostky, zeleninu na menší kostičky. Na rozehřátém oleji ze všech stran zprudka orestujeme maso, které osolíme a opepříme. Přendáme ho do pekáčku a uložíme na teplé místo. Na stejné pánvi na dalším oleji zpěníme cibuli, přidáme zeleninu a krátce orestujeme. Zeleninu přidáme k masu společně s paprikou, tymiánem a chilli, důkladně promícháme a podlijeme vývarem. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 60 minut doměkka.
Vepřové ragú podle chuti dosolíme a dopepříme a ochutíme oblíbenými bylinkami (kopr, bazalka, rozmarýn, petrželka...)
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.