Zeleninová polévka
Ingredience
- voda: 1.5 l
- mrkev: 1 ks
- petržel: 1 ks
- celer: 0.5 ks
- pórek: 10 cm
- celerová nať
- petrželová nať
- lžíce másla
- sůl
- mletý černý pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Zeleninový vývar – recept
Mrkev, petržel, celer a pórek nakrájíme na kostičky, obě natě nahrubo. Ve velkém hrnci rozpustíme lžíci másla, přidáme všechnu zeleninu a zprudka ji orestujeme. Po chvíli přidáme vodu, osolíme, opepříme a přivedeme k varu. Ztlumíme teplotu a zeleninu vaříme, dokud není měkká.
Zeleninový vývar můžeme na talíři ozdobit nasekanou petrželkou, celerovou natí nebo libečkem. Pro lepší barvu vývaru můžeme přidat do polévky celou cibuli i se slupkou.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.