Aktuálně pro vás máme 1900 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Zeleninová polévka Polévky
01. 09. 2017 Přečteno: 2535x

Zeleninová polévka

Ingredience
- +
  • voda: 1.5 l
  • mrkev: 1 ks
  • petržel: 1 ks
  • celer: 0.5 ks 
  • pórek: 10 cm
  • celerová nať 
  • petrželová nať 
  • lžíce másla 
  • sůl 
  • mletý černý pepř 

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Super zdravé, doporučujeme

Zeleninový vývar – recept

Mrkev, petržel, celer a pórek nakrájíme na kostičky, obě natě nahrubo. Ve velkém hrnci rozpustíme lžíci másla, přidáme všechnu zeleninu a zprudka ji orestujeme. Po chvíli přidáme vodu, osolíme, opepříme a přivedeme k varu. Ztlumíme teplotu a zeleninu vaříme, dokud není měkká.

Zeleninový vývar můžeme na talíři ozdobit nasekanou petrželkou, celerovou natí nebo libečkem. Pro lepší barvu vývaru můžeme přidat do polévky celou cibuli i se slupkou. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 1 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?

Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...

Co znamená zdravá izolace a proč jí dávat přednost?

Je skvělé, že se zde probírá téma zdravé izolace a důraz na zdravé prostředí. Pokud hledáte efektivní ochranu ...

Doporučené recepty

Chřestové rizoto s hráškem

Hlavní jídla: Chřestové rizoto s hráškem

Na rozehřátém oleji necháme zpěnit nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme rýži, orestujeme a zalijeme vínem. Víno…

Kachní kaldoun

Polévky: Kachní kaldoun

Do velkého hrnce dáme kachní stehno, kosti a droby, polovinu očištěné kořenové zeleniny, nové koření, celý pepř,…

Vegetariánská musaka z brambor

Hlavní jídla: Vegetariánská musaka z brambor

Lilek nakrájíme na plátky, osolíme z obou stran a necháme asi 20 minut "vypotit". Opláchneme, osušíme papírovou…