Kapří hranolky
Ingredience
- kapří filety
- sůl
- sladká paprika
- drcený kmín
- česnek
- sójová omáčka
- mouka
- vejce
- strouhanka
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Kapří hranolky – recept
Filety nakrájíme na proužky, osolíme je a vetřeme do nich prolisovaný česnek. Zakapeme sójovou omáčkou, přidáme mletý kmín a necháme odležet. Kousky kapra obalíme v mouce, do které přidáme mletou sladkou papriku, potom v rozšlehaném vajíčku a nakonec ve strouhance. Smažíme na pánvi v rozpáleném oleji.
Kapří hranolky ideálně podáváme se studenou omáčkou, například ze zakysané smetany s křenem, postačí ale i obyčejná tatarka. Můžeme je pro odlehčení doplnit zeleninovým salátem.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.