Risi bisi
Ingredience
- rýže: 100 g
- hrášek: 100 g
- cibule: 1 ks
- zeleninový vývar: 400 ml
- parmazán strouhaný: 1 KL
- petrželka
- olej
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Risi bisi – recept
Rýži propereme, cibuli očistíme a nakrájíme najemno. Na oleji necháme zesklovatět cibulku, přidáme hrášek, který lehce orestujeme. K hrášku přisypeme rýži, obojí zalijeme polovinou vývaru a vaříme než rýže změkne (podle typu rýže 15 - 20 minut). Podle potřeby přiléváme vývar. Na závěr osolíme, opepříme a podáváme posypané parmazánem a nasekanou petrželkou.
Risi bisi má mít konzistenci husté polévky nebo řídkého rizota.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.