![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--dieta.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--detske.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlepek.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--raw.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--rychlovky.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--testoviny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--lusteniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlaktozy.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--maso.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--ryby.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zverina.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vnitrnosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--gril.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--hravevareni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--luxusni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--alkohol.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zavareniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--imunita.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--sladkosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezcukru.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--domaci_pekarna.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--parnihrnec.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--prasarny.png)
![Risi bisi](/img/clanky/025a43e80e47050882c3cfba2283f373/risi-bisi.jpg)
Risi bisi
Ingredience
- rýže: 100 g
- hrášek: 100 g
- cibule: 1 ks
- zeleninový vývar: 400 ml
- parmazán strouhaný: 1 KL
- petrželka
- olej
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Risi bisi – recept
Rýži propereme, cibuli očistíme a nakrájíme najemno. Na oleji necháme zesklovatět cibulku, přidáme hrášek, který lehce orestujeme. K hrášku přisypeme rýži, obojí zalijeme polovinou vývaru a vaříme než rýže změkne (podle typu rýže 15 - 20 minut). Podle potřeby přiléváme vývar. Na závěr osolíme, opepříme a podáváme posypané parmazánem a nasekanou petrželkou.
Risi bisi má mít konzistenci husté polévky nebo řídkého rizota.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.