Polévka z uzeného masa
Ingredience
- uzená žebírka: 400 g
- cibule: 1 ks
- stroužky česneku: 2 ks
- mrkev: 1 ks
- petržel: 1 ks
- malý celer: 1 ks
- bobkový list: 2 ks
- nové koření: 3 ks
- celý pepř: 6 ks
- voda: 800 ml
- kroupy: 50 g
- krajíce staršího chleba: 1 ks
- sůl
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Polévka z uzeného masa - recept
Omytá žebírka vložíme do studené vody, přidáme, cibuli, česnek, koření a polovinu očištěné kořenové zeleniny vcelku. Přivedeme k varu a vaříme asi 1 hodinu. Kroupy uvaříme zvlášť podle návodu a ihned propláchneme studenou vodou.
Vývar přecedíme a z uvařených žebírek obereme maso, které vrátíme do polévky. Druhou polovinu zeleniny nakrájíme na kostičky a také přidáme do hrnce. Vaříme asi 8 - 10 minut, až je zelenina měkká. Podle potřeby dochutíme solí, přidáme uvařené kroupy a už pouze krátce provaříme.
Polévka z uzeného masa se těsně před podáváním doplní o nasucho orestované kostičky chleba.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.