![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--dieta.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlepek.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlaktozy.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--detske.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--raw.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--rychlovky.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--testoviny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--lusteniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--maso.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--ryby.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zverina.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vnitrnosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--gril.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--hravevareni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--luxusni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--alkohol.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zavareniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--imunita.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--sladkosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezcukru.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--domaci_pekarna.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--parnihrnec.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--prasarny.png)
![Pečená rýže](/img/clanky/d65efbe89be4dda417e54c049a01eba3/pecena-ryze-2.jpg)
Pečená rýže
Ingredience
- rýže: 200 g
- cibule: 1 ks
- olej
- sůl
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Pečená rýže – recept
Troubu předehřejeme na 200 °C, cibuli nakrájíme najemno. V nádobě, která se hodí do trouby, rozehřejeme olej a cibuli na něm zesklovatíme (pozor, aby nám nezhnědla). Rýži propereme pod tekoucí vodou a přidáme k cibuli. Podle typu rýže přidáme vodu (u bílé rýže volíme dvojnásobný objem vody než máme rýže, u celozrnné rýže přidáme ještě cca 50 % vody navíc) a rýži osolíme (můžeme přidat i koření podle chuti, např. kari).
Rýži přivedeme na sporáku k varu, přikryjeme a vložíme do trouby, kde ji pečeme podle druhu 30 (bílou) až 60 minut (celozrnnou). Vyzkoušíme, zda je rýže hotová a podáváme ještě horkou. Pokud potřebujeme udržet teplotu, jednou z možností je například zabalení do deky a vložení pod peřinu.
Pečená rýže se hodí k masům nebo zeleninovým jídlům, která obsahují alespoň trochu šťávy, aby výsledné jídlo nebylo suché. Podle chuti můžeme do rýže přidat zelený hrášek nebo kukuřici.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.