Marocká harira
Ingredience
- jehněčí maso: 400 g
- cizrna: 150 g
- sterilovaná loupaná rajčata: 200 g
- červená čočka: 100 g
- zeleninový vývar: 1,5 l
- šalotka: 4 ks
- máslo: 2 PL
- čerstvý estragon: 2 PL
- petrželka: 2 PL
- nudle do polévky: 100 g
- sůl
- mletý pepř
- kurkuma: 1 KL
- mletá skořice: 0.5 KL
- citron
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Marocká harira – recept
Cizrnu necháme namočenou přes noc. Šalotku nakrájíme najemno, jehněčí maso očistíme a nakrájíme na menší kousky. V hrnci na másle osmahneme maso s kurkumou, šalotkou, estragonem, skořicí a petrželkou. Po 5 minutách přidáme nakrájená rajčata a dusíme asi 15 minut. Čočku propláchneme a přidáme do hrnce společně s okapanou cizrnou. Zalijeme horkým zeleninovým vývarem nebo vodou tak, aby bylo vše ponořené, opepříme, osolíme a vaříme asi hodinu. Přidáme polévkové nudle a vaříme do změknutí. Polévku můžeme dochutit citronovou šťávou.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.