Aktuálně pro vás máme 1900 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Šípková marmeláda Ostatní
17. 10. 2018 Přečteno: 4894x

Šípková marmeláda

Ingredience
- +
  • zralé šípky: 500 g
  • cukr krupice: 300 g
  • voda: 500 ml
  • hřebíček: 2 ks

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta

Šípková marmeláda - recept

Z omytých šípků odkrojíme stopku a druhý konec, rozpůlíme je a nachystáme do hrnce. Zalijeme studenou vodou, přivedeme k varu a vaříme doměkka asi 1 hodinu. Směs přecedíme přes plátýnko do hrnce a šípky ještě důkladně promačkáme, abychom z nich dostali co nejvíce tekutiny. 

Do hrnce přidáme cukr, hřebíček a opět přivedeme k varu. Vaříme při mírné teplotě asi 30 minut, až šípková marmeláda zhoustne. Vytáhneme hřebíček, naplníme čisté sklenice, zavíčkujeme, otočíme dnem vzhůru a takto necháme vychladnout.

Šípková marmeláda se skladuje na suchém, temném místě, po otevření v lednici. Můžeme ji používat na sladké pečivo, jako přísadu do dezertů nebo omáček k masu. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 9 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

vanocni-pomerancova-marmelada.jpg Ostatní

Vánoční pomerančová marmeláda

Pomeranče opláchneme v horké vodě a oloupáme. Pokrájenou dužinu hodíme do hrnce, zalejeme balsamicem, melasou a přivedeme k varu. Poté necháme probublávat asi 30 minut. Podle potřeby přidáváme vodu. Zázvor…

Tip na recept

Paštika z husích jater

Paštika z husích jater

Husí játra očistíme a nakrájíme na menší kousky. Na pánvi rozehřejeme trochu máslo, na které osmažíme nadrobno nakrájenou červenou cibuli. Přidáme nakrájená husí játra a nasekaný česnek. Zasypeme lístky…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?

Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...

Co znamená zdravá izolace a proč jí dávat přednost?

Je skvělé, že se zde probírá téma zdravé izolace a důraz na zdravé prostředí. Pokud hledáte efektivní ochranu ...

Doporučené recepty

Tukožroutská polévka

Polévky: Tukožroutská polévka

Připravíme si zelí, otrháme z něho ovadlé listy, zbytek omyjeme a rozkrájíme na osminy. Ze všech kousků odstraníme…

Trhané vepřové maso

Hlavní jídla: Trhané vepřové maso

Vepřové maso naložíme do oleje, který jsme smíchali s nadrobno nakrájeným rozmarýnem a tymiánem, prolisovaným…

Sacher dort

Dezerty: Sacher dort

Korpus: Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu s máslem a necháme vychladnout. Žloutky oddělíme od bílků, žloutky…

Dušené kedlubny

Přílohy: Dušené kedlubny

Kedlubny oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Osolíme, v hrnci zalijeme vodou, ve které je povaříme doměkka.…