Aktuálně pro vás máme 1900 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Skopová kýta na rozmarýnu Hlavní jídla
28. 09. 2017 Přečteno: 2203x

Skopová kýta na rozmarýnu

Ingredience
- +
  • skopová kýta: 500
  • špek: 100
  • rozmarýn - snítka: 2 ks
  • mletý pepř 
  • sůl 

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta

Skopová kýta na rozmarýnu – recept

Skopovou kýtu omyjeme, maso prošpekujeme a vložíme kousky rozmarýnu. Maso nasolíme a provázkem svážeme do pravidelného tvaru. Na rozpáleném oleji maso opečeme ze všech stran. Dáme na pekáč do trouby a pečeme 30 minut při 180 °C a dalších 90 minut při 160 °C. K masu můžeme přidat kost z kýty, která dodá šťávě lepší aroma.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

pecena-veprova-kyta.jpg Hlavní jídla

Pečená vepřová kýta

Vepřovou kýtu osolíme, opepříme, potřeme prolisovaným česnekem, posypeme kmínem a lístky tymiánu. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Troubu rozehřejeme na 180 °C. Maso vložíme do pekáčku, přidáme nakrájenou…

Tip na recept

Pampeliškový med

Pampeliškový med

Pampeliškové květy důkladně propereme pod tekoucí vodou. Vložíme do většího hrnce s 1 litrem vody a citronem nakrájeným na kolečka a zbaveným pecek. Přivedeme k varu a vaříme pozvolna asi 15 minut. Po…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Ovlivňuje bydlení naše duševní zdraví?

Skvělý článek, který připomíná, jak zásadní je prostředí, ve kterém žijeme, pro naše duševní zdraví. Právě v d...

Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?

Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...

Doporučené recepty

Bageta s bylinkovým máslem

Přílohy: Bageta s bylinkovým máslem

Máslo necháme změknout v pokojové teplotě, což můžeme urychlit tím, že ho nastrouháme nahrubo. Rozmarýn nasekáme…

Špagety aglio olio

Hlavní jídla: Špagety aglio olio

Špagety uvaříme dle návodu na obalu al dente. Česnek, chilli papričku a petrželovou nať nakrájíme nadrobno. Na…

Vánočka z domácí pekárny

Dezerty: Vánočka z domácí pekárny

Do domácí pekárny dáme nejdříve tekuté ingredience, tedy mléko, rozpuštěné máslo a vejce. Přisypeme mouku, do…