![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--dieta.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlepek.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--detske.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--raw.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--rychlovky.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--testoviny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--lusteniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlaktozy.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--maso.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--ryby.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zverina.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vnitrnosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--gril.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--hravevareni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--luxusni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--alkohol.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zavareniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--imunita.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--sladkosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezcukru.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--domaci_pekarna.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--parnihrnec.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--prasarny.png)
![Zapečená dýně hokkaido](/img/clanky/757a9eb0778ba4cfdadc25bc907d9a6d/fotolia_72670107_xs.jpg)
Zapečená dýně hokkaido
Ingredience
- dýně hokaido: 1 ks
- parmazán: 80 g
- česnek - stroužky: 1 ks
- olivový olej
- sůl
- pepř
- oblíbené bylinky
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Zapečená dýně hokaido – recept
Nejprve dýni hokaido zbavíme jader a důkladně očistíme, ale neloupeme. Následně nakrájíme na větší kousky a ty rozprostřeme rovnoměrně na plech vyložený pečícím papírem.
Olivový olej smícháme se solí, pepřem, bylinkami (skvělý je například tymián nebo rozmarýn) a prolisovaným česnekem. Touto směsí dobře potřeme všechny kousky dýně, následně je posypeme parmazánem a necháme zapékat v troubě rozehřáté na 180 °C.
Zapečená dýně hokkaido je nejen skvělou večeří, ale může sloužit také jako příloha či jen jako chuťovka výborná i zastudena.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.