![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--testoviny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--dieta.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--detske.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--raw.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlepek.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--rychlovky.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--lusteniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlaktozy.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--maso.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--ryby.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zverina.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vnitrnosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--gril.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--hravevareni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--luxusni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--alkohol.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zavareniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--imunita.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--sladkosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezcukru.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--domaci_pekarna.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--parnihrnec.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--prasarny.png)
![K zapékání si můžete vybrat z různých druhů těstovin.](/img/clanky/559bdecd3b7ec5fbed2a6a41aad13efc/horizontal-view-various-types-uncooked-pastas-oil-bottle-mixed-color-table.jpg)
Zapečené těstoviny s cukrovým hráškem a fenyklem
Ingredience
- těstoviny dle obliby: 150 g
- menší fenykl: 1 bulva
- menší červená paprika : 1 ks
- vajíčko: 1 ks
- smetana ke šlehání: 3 PL
- olivový olej dle potřeby
- lusky cukrového hrášku: 1 menší hrst
- sůl dle chuti
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Zapečené těstoviny s cukrovým hráškem a fenyklem - recept
Nejprve si dejte vařit těstoviny dle obliby. Až budou měkké, sceďte je a dejte stranou. Poté si rozehřejte v hluboké pánvi trochu oleje a na něm orestujte očištěnou a omytou papriku pokrájenou na kousky. Také přidejte kousky fenyklu, lusky cukrového hrášku a opékejte několik minut, dokud zelenina nezměkne.
V další fázi smíchejte zeleninovou směs s vařenými těstovinami a vše rozprostřete do zapékací misky, kterou jste předtím vymazali olejem. Nyní je na čase připravit si zálivku, To učiníte tak, že si v misce vyšleháte smetanu spolu s vajíčkem a solí. Omáčku nalijte na těstoviny a dejte pokrm péct do vyhřáté trouby (na cca 180 °C) po dobu dvaceti až třiceti minut. Nakonec vyjměte a podávejte. Dobré chutnání.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.