![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlepek.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--dieta.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--detske.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--raw.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--rychlovky.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--testoviny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--lusteniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlaktozy.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--maso.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--ryby.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zverina.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vnitrnosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--gril.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--hravevareni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--luxusni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--alkohol.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zavareniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--imunita.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--sladkosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezcukru.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--domaci_pekarna.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--parnihrnec.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--prasarny.png)
![Zapečený květák s bramborem](/img/clanky/c4c2c9ba56cd13144d8cd80fea02db3d/zapeceny-kvetak-s-bramborem.jpg)
Zapečený květák s bramborem
Ingredience
- květák: 1 ks
- brambory: 4 ks
- cibule: 1 ks
- stroužky česneku: 1 ks
- anglická slanina: 80 g
- smetana ke šlehání: 150 ml
- čedar: 150 g
- máslo
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Zapečený květák s bramborem - recept
Brambory nakrájíme na plátky asi půl centimetru tlusté, vložíme do studené osolené vody, přivedeme k varu a vaříme asi 10 minut. K bramborám přidáme na růžičky rozebraný očištěný květák a vaříme dalších asi 8 minut do poloměkka.
Na pánvi orestujeme nakrájenou anglickou slaninu. Jakmile pustí tuk, přidáme nakrájenou cibuli a společně orestujeme. Nakonec přidáme nadrobno nakrájený česnek a odstavíme.
Zapékací mísu vymažeme máslem, poklademe plátky brambor, které osolíme a opepříme, na ně dáme vrstvu květáku, opět osolíme a opepříme a posypeme slaninou s cibulkou. Vše zalijeme smetanou a pečeme na 190 °C asi 30 minut. V polovině pečení posypeme zapečený květák s bramborem strouhaným čedarem.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.