Krémová sýrová polévka
Ingredience
- gouda: 100 g
- tavený sýr: 50 g
- čedar: 50 g
- cibule: 1 ks
- kuřecí vývar: 500 g
- smetana na vaření: 100 ml
- toastový chléb – plátky: 2 ks
- máslo: 2 PL
- sůl
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Krémová sýrová polévka – recept
Toastový chléb nakrájíme na kostičky a opečeme ho na lžíci másla. Zbylé máslo rozpustíme v hrnci, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Přilijeme horký vývar, přidáme nastrouhaný sýr, smetanu, tavený sýr a necháme rozpustit, až polévka zhoustne. Podle chuti osolíme a opepříme. Se solí ale opatrně, záleží na tom, jak slaný je sýr. Na závěr přimícháme trochu nastrouhaného čedaru. Polévku podáváme posypanou krutony z toustového chleba.
Krémová sýrová polévka se může dochutit také majoránkou, tymiánem nebo pečeným česnekem, který rozmačkáme vidličkou a přidáme společně se sýrem.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.