Ředkvičková pomazánka
Ředkvičková pomazánka – postup přípravy
Vajíčka uvaříme natvrdo, omyté ředkvičky nastrouháme na hrubém struhadle, posolíme a necháme asi 20 minut odstát. Ředkvičky poté scedíme a vymačkáme z nich šťávu. Pokud bychom tento krok vynechali, byla by ředkvičková pomazánka příliš řídká. Uvařená vajíčka nastrouháme na hrubém struhadle, přidáme najemno nastrouhaný sýr, majonézu, lučinu, hořčici a nadrobno nasekanou pažitku. Nakonec vmícháme ředkvičky a podle chuti dosolíme a opepříme.
Ředkvičková pomazánka se nechá vychladit v lednici a podává na čerstvém pečivu ozdobená např. petrželkou nebo zeleninou.
Tip: Místo eidamu můžeme použít Nivu nebo jiný plísňový sýr, aby pomazánka byla pikantnější. Místo lučiny lze použít jakýkoliv smetanový sýr bez příchutě.
Diskuse k článku
RE : Ředkvičková pomazánka