Jemná bramborová kaše
Jemná bramborová kaše – postup přípravy
Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kousky a propláchneme, nejlépe několikrát, aby se zbavily co nejvíce škrobu. Propláchnuté brambory vložíme do osolené vody, uvaříme do měkka a vodu slijeme. Mléko a smetanu ohřejeme, přidáme k bramborám a společně rozmixujeme. Na závěr přidáme máslo, bramborovou kaši dosolíme a ještě krátce domixujeme. Takto připravená bramborová kaše je jemná a krémová, na talíři ji ještě dozdobíme nadrobno nasekanou pažitkou.
Bramborová kaše je skvělou přílohou ke smaženým pokrmům.
Tip: Jemná bramborová kaše se může vylepšit přidáním např. prolisovaného česneku, osmažené nadrobno nakrájené cibulky, petrželové natě, sterilovaného hrášku, podušeného špenátu či strouhaného parmazánu.
Diskuse k článku
RE : Jemná bramborová kaše