Budapešťská pomazánka
Budapešťská pomazánka – postup přípravy
Tvaroh rozmícháme nebo vyšleháme s máslem a smetanou, osolíme a okořeníme sladkou paprikou. Přidáme nadrobno nakrájenou červenou papriku a cibuli a důkladně promícháme.
Domácí budapešťská pomazánka je skvělá s čerstvým pečivem a posypaná nadrobno nasekanou pažitkou, ale může se také podávat např. k pečeným bramborám, grilované zelenině nebo na osmažených topinkách s česnekem.
Tip 1: Místo čerstvé červené papriky můžeme použít sterilovanou kapii nakrájenou na malé kousky.
Tip 2: Chceme-li pomazánku pikantnější, můžeme do ní přidat 1 lžíci strouhaného křenu, pikantní kyselou okurku, prolisovaný česnek nebo sladkou papriku vyměnit za pálivou variantu.
Tip 3: Pokud je pomazánka příliš hustá, zředíme ji trochou mléka.
Diskuse k článku
RE : Budapešťská pomazánka