Celerová pomazánka
Celerová pomazánka – postup přípravy
Čerstvý celer oloupeme, omyjeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Tvrdý sýr nastrouháme na stejném struhadle, mrkev na jemnějším. Tyto tři ingredience dáme do mísy a přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, majonézu, jogurt, osolíme, osladíme a dochutíme trochou octa. Ocet můžeme nahradit citrónovou šťávou.
Celerová pomazánka se podává na čerstvém pečivu ozdobená např. petrželkou nebo olivami.
Tip: Chceme-li připravit sytější celerovou pomazánku, můžeme do ní přidat natvrdo uvařená vejce, která nakrájíme na malé kostičky, a tavený sýr.
Celerová pomazánka z čerstvého celeru je lehká a velmi zdravá pochoutka, pokud použijeme místo majonézy jen jogurt, je vhodná i při redukční dietě.
Diskuse k článku
RE : Celerová pomazánka