Celerová pomazánka

img



Celerová pomazánka – postup přípravy

Čerstvý celer oloupeme, omyjeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Tvrdý sýr nastrouháme na stejném struhadle, mrkev na jemnějším. Tyto tři ingredience dáme do mísy a přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, majonézu, jogurt, osolíme, osladíme a dochutíme trochou octa. Ocet můžeme nahradit citrónovou šťávou.

Celerová pomazánka se podává na čerstvém pečivu ozdobená např. petrželkou nebo olivami.

Tip: Chceme-li připravit sytější celerovou pomazánku, můžeme do ní přidat natvrdo uvařená vejce, která nakrájíme na malé kostičky, a tavený sýr.

Celerová pomazánka z čerstvého celeru je lehká a velmi zdravá pochoutka, pokud použijeme místo majonézy jen jogurt, je vhodná i při redukční dietě.



Diskuse k článku

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!
Odesláním souhlasíte s pravidly diskuze.