Cuketové bramboráky

img
  • 500 g cukety
  • 2 vejce
  • 1 cibule
  • 2 lžíce hladké mouky
  • česnek
  • majoránka
  • drcený kmín
  • sůl
  • pepř
  • olej

Cuketové bramboráky – postup přípravy

Cuketu nastrouháme na hrubém struhadle. Pokud máme starší a větší cuketu, vydlabeme z ní semínka, u mladých cuket to není potřeba. Mírně osolíme, zamícháme a  necháme chvíli odpočinout. Po pár minutách vymačkáme přebytečnou vodu. Přidáme vejce, nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, koření dle chuti a nakonec hladkou mouku, která nám těsto na cuketové bramboráky zahustí.

Čtěte také:

Recepty z cukety

Na pánvi rozpálíme olej a vkládáme do něj kopečky těsta, které pomocí vařečky nebo obracečky splácneme na co nejtenčí placku. Smažíme z obou stran do hněda a odkládáme na papírový ubrousek, abychom se zbavili přebytečného tuku.

Cuketové bramboráky podáváme se zeleninovým salátem.

Tip 1: Polovinu cukety můžeme nahradit nahrubo nastrouhanými bramborami.

Tip 2: Těsto na cuketové bramboráky, které si necháváme v lednici na později, můžeme dát do cedníku nad hrnec, neboť bude pravděpodobně postupně pouštět další vodu.



Diskuse k článku

Odesláním souhlasíte s pravidly diskuze.
  • Jarmila
    11. 1. 2016 13:52
    Cuketové bramboráky jsou výborné, máme je alespoň jednou týdně.
    Doporučuji přidat strouhaný eidam, je to pak ještě o stupeň lepší.
    Jarka.