Drožďová pomazánka
Drožďová pomazánka – postup přípravy
Na troše oleje osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli do zlatova. Přidáme rozdrobené droždí, které se během chvíle rozpustí (droždí rozdrobíme jen lehce, pokud bychom jej příliš mačkali, pomazánka by se mohla srazit). Vejce rozkvedláme s mlékem, přidáme je k droždí a necháme je srazit asi jako míchaná vajíčka. Na závěr přijde do drožďové pomazánky majoránka, prolisovaný česnek, sůl a pepř. Stáhneme z ohně a necháme vychladnout. Je-li drožďová pomazánka příliš řídká, zahustíme ji trochou strouhanky.
Drožďová pomazánka se maže na čerstvý chléb, výborně chutná s nadrobno nasekanou pažitkou.
Droždí je zdrojem vitamínu B, aminokyselin, minerálů, enzymů atd. Díky obsaženým látkám droždí pomáhá při kožních a trávicích problémech, je také ceněným zdrojem bílkovin. Mnoho lidí používá droždí do domácích pleťových masek.
Diskuse k článku
RE : Drožďová pomazánka