Gnocchi se špenátem
Gnocchi se špenátem - postup přípravy
Na olivovém oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na malá kolečka nakrájený česnek. Mražený špenát (na špenátové gnocchi je lepší použít čerstvý – když máme možnost, v tom případě nasekáme a přidáme rovnou do pánve) v hrnci zalijeme vařící vodou, necháme chvilku stát, scedíme a vhodíme do pánve k cibuli. Necháme prohřát, osolíme, vydatně opepříme, zalijeme trochou smetany (lze přidat lžičku kysané), vhodíme pár nasekaných lístků čerstvé bazalky (můžeme použít i sušenou) a ještě chvíli vaříme. Pokud smetana dostatečně nezhoustne, zahustíme trochou strouhanky nebo mouky (na konci přidaný sýr směs taktéž dobře zahustí).
Gnocchi uvařené podle návodu na obalu (vaříme ve slané vodě dokud nevyplavou) vhodíme na pánev ke směsi, pečlivě a dlouho promícháváme (aby nočky dobře nasákly chuť špenátu) a posypeme trochou sýra. Ochutnáme a případně dle potřeby dokořeníme. Gnocchi se špenátem podáváme posypané parmazánem.
Diskuse k článku
RE : Gnocchi se špenátem