Hermelín v listovém těstě

img


Hermelín v listovém těstě – postup přípravy

Listové těsto si vyválíme na pomoučněném válu na obdélník. Ten rozdělíme na 6 stejných částí. V misce smícháme hořčici, kečup a prolisovaný oloupaný česnek.

Doprostřed každého čtverce listového těsta rozetřeme trochu této směsi a posypeme kořením na pizzu. Poté položíme doprostřed hermelín. Na hermelín položíme na tenké plátky, nebo na drobné kostičky nakrájenou oškrábanou cuketu, posypeme solí a kořením. Hermelín zabalíme do bochánku a povrch hermelínu v listovém těstě potřeme rozšlehaným vajíčkem. Dáme do předehřáté trouby zapéct, než listové těsto zezlátne. Pečeme na 180 - 200°C.

Hermelín v listovém těstě podáváme s pečivem nebo zeleninovým salátem a případně nějakou omáčkou či dipem. Hermelín v listovém těstě se dá jíst i studený, třeba jako předkrm.



Diskuse k článku

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!
Odesláním souhlasíte s pravidly diskuze.