Houbový kuba
Houbový kuba – postup přípravy
Ječné kroupy několikrát za sebou propláchneme teplou vodou. Kroupy pak scedíme a dáme do středně velkého pekáče. Zalijeme je čistou teplou vodou asi 2,5 centimetru nad kroupy, přidáme k nim 2 plné lžíce sádla, osolíme je a dusíme na 180 stupňů v troubě asi 45 - 60 minut, mezitím je dvakrát promícháme. Na vepřovém sádle v hlubší pánvičce orestujeme cibuli, kterou jsme oloupali a nakrájeli nadrobno. Přidáme na plátky nakrájené očištěné hřiby (houby můžeme použít sušené, mražené či čerstvé, ale ne nakládané), dusíme do měkka, okořeníme solí a mletým pepřem.
Směs pak přidáme ke kroupám a vše dochutíme majoránkou a prolisovaným česnekem. Vše promícháme a zapečeme spolu v troubě asi ještě 15 minut. Houbový kuba se podává s kyselou okurkou.
Diskuse k článku
RE : Houbový kuba
Mám radost, že jste jej stáhli z nabídky.
Máte pravdu.Příspěvek obsahoval odkaz na obrázek ze zákulisí palmáče.
Přepálené máslo neee :D ....Přepuštěné Ghí možná. ;)
Dělám kubu veganského....Dávám kokosový olej, nebo slunečnicový ještě lépe.
Hlavně né palmový.Jednou jsem sem napsala pravdu o tom, jak se získává a příspěvek mi byl smazán.Tak snad se to nebude opakovat. ;)
Na tomhle serveru bych cenzuru pravdy nečekala.Škoda.
Tak ať chutná ;)