Langoše
Langoše – postup přípravy
Mouku nasypeme do mísy, uprostřed uděláme dolík do kterého rozdrobíme kvasnice, přidáme špetku cukru a trochu vlažného mléka a rozmícháme. Těsto přikryjeme, a když droždí vykyne, přidáme trošku soli, olej, vejce a se zbylým mlékem zpracujeme na nepříliš tuhé, vláčné těsto, které poprášíme moukou, znovu přikryjeme a necháme kynout.
Vykynuté těsto dáme na vál a rozkrájíme na stejnoměrné kousky. Každý trochu rozválíme a pak rukama vytvarujeme na placku, která je uprostřed tenká, ale okraje má silnější. Na velké pánvičce rozehřejeme olej. Langoše vkládáme do horkého oleje a po obou stranách dozlatova osmažíme.
Langoše potíráme česnekem utřeným se solí, který jsme rozmíchali v trošce vody a potřeme kečupem, domácí tatarskou omáčkou, nebo posypeme strouhaným sýrem, příp. cukrem a skořicí.
Diskuse k článku
RE : Langoše