Mrkvový koláč
Mrkvový koláč – postup přípravy
Oškrábané a očištěné mrkve dáme do mísy a zalijeme je vařící osolenou vodou tak, aby byly celé ponořené. Necháme je stát asi pět minut. Poté mrkve slijeme a osušíme. Cibulku oloupeme, nakrájíme nadrobno a osmahneme na másle až zesklovatí. Můžeme k ní přidat například sušená rajčata, petržel nebo i sójový salám.
Listové těsto vyválíme a vyložíme jím máslem vymazanou koláčovou formu. Dno formy propícháme vidličkou. Na dno koláče poklademe cibulku a rozdrobenou fetu.
Ve větší míse rozšleháme smetanu s vejci, solí a pepřem a vše vlijeme na koláč. Vršek koláče posypeme sýrem a vyskládáme na něj připravenou mrkvičku. Pečeme ve vyhřáté troubě na 200°C asi čtyřicet minut. Mrkvička krásně změkne.
Mrkvový koláč krájíme na trojúhelníčky a podáváme vychlazený i teplý.
Diskuse k článku
RE : Mrkvový koláč