Nadívané brambory
Nadívané brambory – postup přípravy
Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce ve větším hrnci. Sýr (místo eidamu můžeme použít i goudu, nebo nějaký aromatičtější sýr) nahrubo nastrouháme. Vychladlé brambory oloupeme, malou lžičkou vydlabeme vnitřek a vložíme do pekáčku. Každý brambor celý osolíme. Na dno vydlabané díry dáme nejprve kousek másla, na to rozklepneme vajíčko (stačí dávat 1/2 vejce do každého bramboru). Vůbec nevadí, jestli bílek přeteče do pekáčku. Vejce osolíme a opepříme. Celé nadívané brambory zasypeme dostatečným množstvím strouhaného sýra. Vršek okořeníme trochou grilovacího koření, sladké papriky a bazalky.
Pekáček dáme do vyhřáté trouby a při 230 stupních pečeme asi 20 minut. Pečené brambory ihned podáváme. Jsou výborné samostatné pouze se zeleninou nebo jako neobvyklá příloha.
Diskuse k článku
RE : Nadívané brambory