Nakládané tvarůžky
Nakládané tvarůžky – postup přípravy
Cibuli nakrájíme na proužky, feferonky a kudrnku na menší kousky. Do oleje přimícháme hořčici, nahrubo nakrájený česnek, celý pepř a lehce prošleháme. Do sklenice se šroubovacím uzávěrem vrstvíme olomoucké tvarůžky, které prokládáme cibulí, feferonkami a kudrnkou a na závěr zalijeme připraveným ochuceným olejem. Zavíčkujeme a dáme do ledničky uležet na 3 dny.
Nakládané tvarůžky v oleji naložením ztratí svůj typický palčivý zápach. Podáváme s čerstvým pečivem jako chuťovku k pivu nebo k vínu.
Tip: Olomoucké tvarůžky můžeme nakládat i ve světlém pivu, které nalijeme na syrečky proložené cibulí a kořením.
Diskuse k článku
RE : Nakládané tvarůžky