Pečená rajčata
Pečená rajčata – postup přípravy
Rajčata umyjeme ve vlažné vodě a osušíme papírovým ubrouskem. Rozkrájíme je na čtvrtiny a odstraníme všechna semínka. Rajčata naskládáme do zapékací mísy a zalijeme olivovým olejem. Posypeme je cukrem a pečeme v rozehřáté troubě při teplotě cca 210°C po dobu asi 30 minut. Poté pečená rajčata vyjmeme z trouby, posypeme je jednou lžičkou kořenícího přípravku podravka a čerstvou nasekanou bazalkou. Ke směsi přidáme tři stroužky prolisovaného česneku a dobře promícháme.
Vejce řádně rozšleháme, přidáme k nim smetanu, jednu lžičku podravky a zalijeme jimi pečená rajčata. Opět vložíme do rozehřáté trouby a pečeme cca 15 minut při teplotě 220°C. Pečená rajčata těsně před koncem pečení posypeme nastrouhaným parmazánem a necháme sýr rozpustit.
Na talíři ozdobíme pečená rajčata nejlépe snítkou čerstvé bazalky.
Diskuse k článku
RE : Pečená rajčata