Penne primavera
Penne primavera - postup přípravy
Ve velkém hrnci uvedeme do varu vodu, osolíme ji a uvaříme penne dle návodu na balíčku. Těstoviny musí být uvařeny „al dente“, tedy aby byly měkké, ale ne příliš rozvařené. Vodu slijeme a těstoviny necháme v hrnci. Ve druhém hrnci uvedeme do varu dva až tři centimetry vody a postavíme do něj pařák. Mezitím opereme a očistíme fazolky a brokolici. Fazolky nakrájíme na tři až čtyři centimetry dlouhé kousky, brokolici rozdělíme na růžičky. Lusky sladkého hrášku opereme a zbavíme vláken. Mrkve oškrábeme a nakrájíme na velmi tenké hranolky. Opereme chřest, odřežeme horní poloviny s hlavičkami, dolní části necháme na další použití.
Nejprve v páře povaříme fazolové lusky, pak přidáme ostatní zeleninu a vaříme ji v páře dalších pět minut, až je hotová, ale ještě pěkně křupavá. Zeleninu pak necháme okapat a dáme ji s bazalkou do velké mísy. Na zálivku si oloupeme a jemně nasekáme česnek, pak ho dobře promícháme s olejem, octem, pepřem a hořčicí. Zálivkou zalijeme vařenou zeleninu. Pak přidáme penne k zelenině a vše pečlivě promícháme.
Penne primavera můžeme dochutit i kysanou smetanou.
Diskuse k článku
RE : Penne primavera