Ratatouille s cous cousem
Ratatouille s cous cousem – postup přípravy
Zeleninu na ratatouille opláchneme vlažnou vodou. Z lilku a cukety odkrojíme stopku, vydlabeme měkký vnitřek a tvrdší dužinu nakrájíme na malé kostičky. Rajčata přelijeme vařící vodou, oloupeme slupku, odstraníme jadérka a stopku a nakrájíme také na drobné kostičky. Na rozehřátém olivovém oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme lilek a vše necháme osmažit do zlatohněda. Poté přidáme nakrájenou cuketu, česnek nakrájený na drobná kolečka, sůl a pepř. Přilijeme rajčatovou šťávu, 0,5 l vody a přidáme cous cous. Na malém plameni necháme asi 20 minut podusit. Pět minut před koncem vaření přidáme rajčata a případně doplníme vodu, pokud cous cous moc nabobtná. Ratatouille s cous cousem je možné nakonec dochutit trochou zakysané smetany.
Diskuse k článku
RE : Ratatouille s cous cousem