Slaný závin z listového těsta

img



Slaný závin z listového těsta – postup přípravy

Mražený listový špenát necháme povolit. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno, orestujeme na rozehřátém oleji, přidáme špenát a smetanu, osolené a opepřené dusíme doměkka. Necháme trochu vychladnout.

Listové těsto vyválíme na pomoučeném válu na tenký plát, rozložíme na něj podušený špenát zbavený tekutin (ne do krajů), na něj rozdrobíme sýr Feta, zavineme a okraje prsty přimáčkneme, aby náplň během pečení nevytekla. Závin přendáme na plech vyložený pečicím papírem.

Slaný závin z listového těsta potřeme rozšlehaným vajíčkem a pečeme v troubě rozehřáté na 200°C dozlatova (přibližně 20 – 25 minut).

Tip: Slaný závin z listového těsta můžeme ještě posypat např. sezamovými semínky, nadrobno nasekanými ořechy, kmínem nebo najemno nastrouhaným sýrem.



Diskuse k článku

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!
Odesláním souhlasíte s pravidly diskuze.