Brokolicové karbanátky
Brokolicové karbanátky - postup přípravy
Brokolici rozdělíme na růžičky, uvaříme ve slané vodě do poloměkka a prudce zchladíme v ledové vodě. Brokolici nakrájíme na velmi malé kousky, přidáme vejce, na jemném struhadle nastrouhaný sýr, prolisovaný česnek a trochu strouhanky. Osolí, opepříme a v případě potřeby ještě přidáme vejce či strouhanku, podle konzistence těsta.
Z těsta tvarujeme brokolicové karbanátky, které obalujeme ve strouhance a smažíme na rozehřátém oleji z obou stran do zlatova. Usmažené karbanátky klademe na papírový ubrousek, který vysaje přebytečný tuk.
Brokolicové karbanátky podáváme s lehkým zeleninovým salátem nebo čerstvým pečivem. Jsou výborné i za studena.
Diskuse k článku
RE : Brokolicové karbanátky