Domácí nutela
Domácí nutela – postup přípravy
Na dno hrnce, ve kterém budeme vařit čokoládu, si nalijeme trochu vody. Čokoládu si nalámeme na kousky a přidáme do hrnce. Rozehřejeme, přidáme máslo a vše pořádně mícháme, dokud se čokoláda nerozpustí. Poté vmícháme slazené mléko, vanilkový cukr a kakao. Můžeme přidat i lískové oříšky. Ty si oloupeme, očistíme, rozdrtíme nebo rozemeleme na kousky a vmícháme do čokolády. Domácí nutela se pak musí po uvaření jen nechat vychladnout a ztuhnout. Je výborná na chleba, rohlík, nebo samotná jako chuťovka.
Příprava domácí nutely je opravdu jednoduchá a vy tak můžete mít vždy po ruce něco pro mlsné jazýčky.
Diskuse k článku
RE : Domácí nutela