Pikantní sójové maso
Pikantní sójové maso - postup přípravy
Sójové maso připravíme podle návodu uvedeném na obalu. Až je sójové maso hotové, slijeme ho, a vymačkáme z něj přebytečnou vodu. Cibuli oloupeme a nakrájíme na malé kostičky, pórek omyjeme a nakrájíme na kolečka. Na oleji osmahneme cibuli, přidáme sójové maso a smažíme asi pět minut. Poté přidáme pórek a opět chvilku smažíme. Vše ochutíme sójovou omáčkou. K masu přidáme rajčatové pyré, povaříme dalších pět minut. Dochutíme sterilovanou kapií. Pokud nemáme kapii, je vhodná jakákoliv jiná sterilovaná sladkokyselá zelenina nebo čalamáda. Spolu s kapií přidáme i tři lžičky nálevu.
Pikantní sójové maso dochutíme cukrem, kečupem, chilli a nakonec přidáme prolisovaný česnek. Pikantní sójové nudličky podáváme nejlépe s kroketami, hranolky nebo rýží.
Diskuse k článku
RE : Pikantní sójové maso