Polentový nákyp
Polentový nákyp – postup přípravy
Zahřejeme trochu vody a necháme v ní roztát špenát. Zeleninový vývar uvedeme do varu, vsypeme do něj kukuřičkou krupici a při mírné teplotě a za stálého míchání ji dvanáct minut vaříme. Dalších dvanáct minut ji ještě necháme bobtnat.
Rozdrobíme sýr a oddělíme od žloutku jeden bílek. Smícháme polentu se špenátem, sýrem, jedním vejcem a jedním žloutkem, škrobovou moučkou a majoránkou. Osolíme ji, opepříme a přichutíme strouhaným muškátovým oříškem. Z jednoho bílku ušleháme tuhý sníh a opatrně ho vmícháme do hmoty. Vymažeme formu do mikrovlnné trouby a naplníme ji polentovým nákypem. V mikrovlnné troubě pečeme polentový nákyp pět minut při 600 W, pak dalších pět minut při 360 W. Těsně před koncem ještě nákyp posypeme strouhaným sýrem a necháme jej rozpustit.
Polentový nákyp posypeme majoránkou a pažitkou (nejlépe čerstvě nasekanou) a ihned podáváme.
Diskuse k článku
RE : Polentový nákyp