Bulharský tarator
Ingredience
- podmáslí: 500 ml
- salátová okurka: {1/2}
- vlašské ořechy: 8 ks
- čerstvý kopr: 2 PL
- stroužky česneku: {0,5}
- olivový olej : 1 PL
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Bulharský tarator - recept
Salátovou okurku si oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Vložíme do připraveného hrnce, který jsme si vytřeli stroužkem česneku. Pak si nasekáme vlašské ořechy a spolu s nasekaným koprem je také vložíme do hrnce. Připravenou směs zalijeme podmáslím. Bulharský tarator ochutíme solí, pepřem a olivovým olejem. Bulharský tarator podáváme řádně vychlazený jako osvěžení v horkých letních dnech. Můžeme k němu podávat opečené toasty či plátky chleba.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.