

























Petrželové pesto
Ingredience
- 1 hrnek petržele
- 1 hrnek vlašských ořechů nebo piniových oříšků
- 3/4 hrnku olivového oleje
- 2 lžičky citronové kůry
- 2 lžíce šťávy z citronu
- 1 - 2 stroužky česneku
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Do mixéru vložíme petržel, ořechy, česnek, citronovou šťávu, kůru a parmazán. Všechny ingredience rozmixujeme, následně přilijeme olivový olej a pouze lehce promícháme. Petrželové pesto je skvěle využitelné v různých obměnách. Můžeme experimentovat s rozmanitými druhy ořechů, také jej zkoušet různě dochutit. Pesto namažeme na pečivo, ale skvěle se hodí také do těstovin.
Petrželové pesto můžeme uchovávat v lednici v uzavíratelné nádobě po několik dní.
Vytisknout stránku Stáhnout v PDF
Nejdříve si připravíme mandle, které opražíme na suché pánvi. Poté je dáme do mixéru a rozmixujeme je, abychom získali práškovou konzistenci.…
Omyté brambory ve slupce v hrnci zalijeme studenou vodou, přivedeme k varu a vaříme doměkka asi 15 – 20 minut. Necháme vychladnout. Vejce uvaříme…
DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU
POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ
To je sice hezké, ale nepíšete u těch klobás, kolik gramů se této směsi použije například na 10 kg díla. Asi b...
S kvasinkovou infekcí mezi tlapkami u mě fenky jsem měl dlouho problémy. Zkoušel jsem hypermangan, ocet, léky ...
Dobrý den, paní Beruško, odkud jste? Můžeme dát síly a dovedností dohromady. Prosím, na Vás e-mail nebo telefo...
Skvělý článek, který připomíná, jak zásadní je prostředí, ve kterém žijeme, pro naše duševní zdraví. Právě v d...
Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...
Špagety uvaříme al dente. Krevety dáme do misky, osolíme, opepříme a zakápneme limetkovou šťávou. Na olivovém…
Houby očistíme a nakrájíme na malé kousky. V hrnci rozpálíme máslo a opečeme pórek, po chvíli přidáme na plátky…
Cibuli a papriku nakrájíme na kousky a dáme osmažit na pánev na troše oleje, přidáme prolisovaný česnek a mleté…
Rybu osušíme, osolíme a opepříme citrónovým pepřem (můžeme použít obyčejný pepř a pár kapek citrónové šťávy).…
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.