

























Petrželové pesto
Ingredience
- 1 hrnek petržele
- 1 hrnek vlašských ořechů nebo piniových oříšků
- 3/4 hrnku olivového oleje
- 2 lžičky citronové kůry
- 2 lžíce šťávy z citronu
- 1 - 2 stroužky česneku
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Do mixéru vložíme petržel, ořechy, česnek, citronovou šťávu, kůru a parmazán. Všechny ingredience rozmixujeme, následně přilijeme olivový olej a pouze lehce promícháme. Petrželové pesto je skvěle využitelné v různých obměnách. Můžeme experimentovat s rozmanitými druhy ořechů, také jej zkoušet různě dochutit. Pesto namažeme na pečivo, ale skvěle se hodí také do těstovin.
Petrželové pesto můžeme uchovávat v lednici v uzavíratelné nádobě po několik dní.
Vytisknout stránku Stáhnout v PDF
Nejdříve si připravíme mandle, které opražíme na suché pánvi. Poté je dáme do mixéru a rozmixujeme je, abychom získali práškovou konzistenci.…
Kuře společně s bobkovým listem, černým pepřem a novým kořením naložíme do červeného vína a necháme jej přes noc marinovat. Druhý den marinované maso…
DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU
POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ
V poslední době se mi pořád chce spát, i když spím celkem dost. Přes den se cítím unavená, večer už nemám sílu...
to není houbová polévka to je bramboračka. Moje maminka dávala jen brambory, houby koření a jíšku <br> <br>
Za mě je postup v článku k zavařování masa a hotových jídel v pořádku. Vždycky se zavařovalo na dvakrát. Jedno...
Skvělý článek, který připomíná, jak zásadní je prostředí, ve kterém žijeme, pro naše duševní zdraví. Právě v d...
Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...
Do pekárny nalijeme vodu, olej a ocet. Přidáme žitnou mouku a do třech rohů nasypeme sůl, kmín a droždí.…
Rajčata nakrojíme do kříže, spaříme a oloupeme. Do velkého hrnce vložíme nakrájená rajčata, skořici a cibuli,…
Na oleji dozlatova usmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na plátky nakrájený česnek a minutu smažíme. Poté…
Vypracujeme si hladké linecké těsto, které alespoň 1 hodinu necháme odležet v lednici. Poté těsto rozválíme na…
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.