Polévka z červené čočky
Ingredience
- červená čočka: 200 g
- oloupaná rajčata: 2 ks
- zeleninový vývar: 700 ml
- česnek - stroužky: 2 ks
- cibule: 1 ks
- hladkolistá petrželka
- olej
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Polévka z červené čočky – recept
Čočku propláchneme ve studené vodě, cibuli a česnek nakrájíme nadrobno. Do pánvičky si dáme trochu oleje a osmahneme na něm cibulku společně s česnekem. Zalijeme vývarem a přidáme čočku a nakrájené rajče. Vaříme tak dlouho, dokud není čočka měkká, což je přibližně 10 minut. Polévka z červené čočky je výborná s nasekanou čerstvou petrželkou nebo jinými bylinkami.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.