![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--sladkosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--dieta.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--detske.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--raw.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlepek.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--rychlovky.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--testoviny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--lusteniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlaktozy.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--maso.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--ryby.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zverina.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vnitrnosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--gril.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--hravevareni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--luxusni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--alkohol.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zavareniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--imunita.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezcukru.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--domaci_pekarna.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--parnihrnec.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--prasarny.png)
![Chorvatské fritule](/img/clanky/c04726193c0be306646ab3d2168011ec/fotolia_75497837_xs.jpg)
Chorvatské fritule
Ingredience
- 500 g hladké mouky
- 500 g polohrubé mouky
- 1 kostka droždí
- 1 vejce
- 1 jablko
- 1 brambor
- skořice
- špetka soli
- ořechy
- hnědý rum
- vlažná voda
- olej
- moučkový cukr
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Chorvatské fritule – recept
Jablko a bramboru uvaříme v troše vody do měkka a rozmačkáme je na těsto. Přidáme vajíčko, mouku, cukr, skořici, droždí, špetku soli, hnědý rum a vodu. Vypracujeme těsto o hustotě asi jako těsto na lívance. Po vykynutí vmícháme do těsta rozsekané ořechy. Pomocí lžičky a ruky tvoříme malé kuličky, které smažíme na rozpáleném oleji. Po usmažení přebytečný olej usušíme na ubrousku a na talíři posypeme bohatě moučkovým cukrem.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.