![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--dieta.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--detske.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezcukru.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--raw.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlepek.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--rychlovky.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--testoviny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--lusteniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlaktozy.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--maso.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--ryby.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zverina.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vnitrnosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--gril.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--hravevareni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--luxusni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--alkohol.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zavareniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--imunita.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--sladkosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--domaci_pekarna.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--parnihrnec.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--prasarny.png)
![Domácí chalva](/img/clanky/5fd5a6094fc0869898cd35b78255d8d6/chalva.jpg)
Domácí chalva
Ingredience
- slunečnicová semínka cca: 380 g
- vanilkový extrakt: 1 KL
- med anebo javorový či agávový sirup: 4 PL
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Domácí chalva – recept
Nejprve si k ruce vezměte suchou pánev s nepřilnavým dnem a nasypte do ní slunečnicová semínka. Ta opražte na silnějším plamenu asi minutu (při stálém míchání). Nakonec plamen stáhněte, a ještě semínka pražte asi 3 až 4 minuty. Dále je přesuňte do mixéru a rozmělněte najemno. Slunečnicovou hmotu vyjměte z mixéru do mísy a propojte s medem (nebo rostlinným sirupem) + vanilkovým extraktem. Těstíčko poté vtlačte do formy (například na menší srnčí hřbet) a nechte v lednici tuhnout zhruba 4 až 5 hodin. Chalvu podávejte krájenou na tenčí plátky.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.