Domácí chalva
Ingredience
- slunečnicová semínka cca: 380 g
- vanilkový extrakt: 1 KL
- med anebo javorový či agávový sirup: 4 PL
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Domácí chalva – recept
Nejprve si k ruce vezměte suchou pánev s nepřilnavým dnem a nasypte do ní slunečnicová semínka. Ta opražte na silnějším plamenu asi minutu (při stálém míchání). Nakonec plamen stáhněte, a ještě semínka pražte asi 3 až 4 minuty. Dále je přesuňte do mixéru a rozmělněte najemno. Slunečnicovou hmotu vyjměte z mixéru do mísy a propojte s medem (nebo rostlinným sirupem) + vanilkovým extraktem. Těstíčko poté vtlačte do formy (například na menší srnčí hřbet) a nechte v lednici tuhnout zhruba 4 až 5 hodin. Chalvu podávejte krájenou na tenčí plátky.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.