Domácí kávová zmrzlina
Ingredience
- vejce: 3 ks
- cukr třtinový: 120 g
- mascarpone: 500 g
- mletá káva: 2 KL
- espresso - malý šálek: 1 ks
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Kávová zmrzlina – recept
V míse vyšleháme vejce s cukrem mixérem do pěny. Přidáme mascarpone, mletou kávu a espresso (pro intenzivnější chuť i dvojité) a vše mixujeme do hladka. Směs nalijeme do formy a dáme ji zmrazit. Přibližně každou půl hodinu zmrzlinu promícháme. Kávová zmrzlina je hotová přibližně za 8 hodin. Lžící na zmrzlinu tvoříme jednotlivé kopečky, které můžeme přelít kávovým likérem nebo ozdobit šlehačkou a mátou.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.