![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlaktozy.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--lusteniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--dieta.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--detske.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--raw.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlepek.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--rychlovky.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--testoviny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--maso.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--ryby.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zverina.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vnitrnosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--gril.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--hravevareni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--luxusni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--alkohol.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zavareniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--imunita.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--sladkosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezcukru.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--domaci_pekarna.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--parnihrnec.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--prasarny.png)
![Ribollita](/img/clanky/a7e027b4848d36d4293b850903a369a7/fotolia_135595860_xs.jpg)
Ribollita
Ingredience
- bílé fazole: 300 g
- cibule: 1 ks
- kapusta: ¼ hlávky
- mrkev: 2 ks
- zralá rajčata: 400 g
- olivový olej
- mletý pepř
- sůl
- den starý chléb: 400 g
- brambora: 1 ks
- bazalka
- šalvěj
- petrželka
- celerová nať
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Ribollita – recept
Fazole necháme přes noc namočené ve vodě. Vodu druhý den slijeme a fazole dáme vařit doměkka. Listy kapusty nakrájíme na kousky, rajčata spaříme vodou, oloupeme a rozpůlíme. Vydlabeme semínka a dužinu nakrájíme na kostičky. Bramboru nakrájíme na kostky, mrkev s cibulí najemno a bylinky nasekáme a vše lehce opečeme na olivovém oleji. Jak nám cibule zezlátne, přidáme do hrnce rajčata a fazole i s vodou, kapustu i nakrájenou bramboru. Když brambory změknou, osolíme a opepříme. Přilijeme vroucí vodu dle požadované hustoty a necháme asi hodinu pomalu vařit. Chleba navrstvíme do většího hrnce, zalijeme hotovou polévkou a necháme do druhého dne uležet. Poté ještě krátce povaříme. Ribollita musí být hodně hustá.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.