Ribollita
Ingredience
- bílé fazole: 300 g
- cibule: 1 ks
- kapusta: ¼ hlávky
- mrkev: 2 ks
- zralá rajčata: 400 g
- olivový olej
- mletý pepř
- sůl
- den starý chléb: 400 g
- brambora: 1 ks
- bazalka
- šalvěj
- petrželka
- celerová nať
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Ribollita – recept
Fazole necháme přes noc namočené ve vodě. Vodu druhý den slijeme a fazole dáme vařit doměkka. Listy kapusty nakrájíme na kousky, rajčata spaříme vodou, oloupeme a rozpůlíme. Vydlabeme semínka a dužinu nakrájíme na kostičky. Bramboru nakrájíme na kostky, mrkev s cibulí najemno a bylinky nasekáme a vše lehce opečeme na olivovém oleji. Jak nám cibule zezlátne, přidáme do hrnce rajčata a fazole i s vodou, kapustu i nakrájenou bramboru. Když brambory změknou, osolíme a opepříme. Přilijeme vroucí vodu dle požadované hustoty a necháme asi hodinu pomalu vařit. Chleba navrstvíme do většího hrnce, zalijeme hotovou polévkou a necháme do druhého dne uležet. Poté ještě krátce povaříme. Ribollita musí být hodně hustá.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.