Domácí pomerančová zmrzlina
Ingredience
- velké BIO pomeranče: 2 ks
- zakysaná smetana: 600 g
- cukr krupice: 2 PL
- cukr moučka: 1 PL
- vanilkový cukr: 1 ks
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Domácí pomerančová zmrzlina - recept
Z chemicky neošetřených pomerančů nastrouháme kůru a pomeranče vymačkáme. Šťávu s krupicovým cukrem přivedeme k varu apři mírné teplotě necháme zredukovat přibližně na 3/4 objemu. Přidáme ostatní ingredience, důkladně rozmícháme a necháme vychladnout. Přelijeme do nádoby, ve které směs zmrazíme. Každou půl hodinu zmrzlinu prošleháme, aby se na povrchu netvořily krystalky. Před podáváním necháme pomerančovou zmrzlinu chvíli povolit při pokojové teplotě.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.