Tatarák z lososa
Ingredience
- čerstvý losos bez kůže: 300 g
- dijonská hořčice: 1 KL
- čerstvý kopr: 1 PL
- šalotka: 1 ks
- šťáva citronu
- olivový olej
- sůl
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Tatarák z lososa – recept
Lososa důkladně očistíme a maso nakrájíme na co nejmenší kousky. Přidáme najemno nakrájený kopr, šalotku a pokapeme olivovým olejem a citronovou šťávou. Posolíme, přidáme malou lžičku dijonské hořčice a promícháme. Necháme vychladit v ledničce.
Tatarák z lososa servírujeme na pečivu nebo krekru. Můžeme dozdobit plátkem citronu, snítkou kopru, ředkvičkou apod. Tatarák z lososa je velmi oblíbeným předkrmem. Skvěle k němu pasuje sklenička dobrého bílého vína.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.