Houbová pomazánka
Ingredience
- čerstvé houby: 100 g
- cibule: 1 ks
- žervé nebo Lučina: 3 PL
- zakysaná smetana: 2 PL
- hořčice: 1 KL
- máslo: 1 KL
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Houby očistíme, nakrájíme na kousky a spolu s nadrobno nakrájenou cibulí podusíme na másle 15 minut. Zakysanou smetanu utřeme s lučinou, přidáme hořčici, sůl, pepř a vmícháme houby s cibulí. Houbová pomazánka se hodí na topinky i na čerstvé pečivo.
Houbová pomazánka vydrží v lednici asi 2 dny.
Vytisknout stránku Stáhnout v PDF
Husí játra očistíme a nakrájíme na menší kousky. Na pánvi rozehřejeme trochu máslo, na které osmažíme nadrobno nakrájenou červenou cibuli. Přidáme nakrájená husí játra a nasekaný česnek. Zasypeme lístky…
DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU
POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ
Naprosté nesmysly, co tu píšete.<br> <br> U masa je klíčové dosáhnout dostatečně vysoké teploty (alespoň 120 °C) po ...
Rotoped je skvělá záležitost, chce to ale hodně vůle na něm doma cvičit. U nás doma to vždycky dopadlo věšákem...
Tolik tuku na 40 g mouky je nesmysl, zvláště u těsta, do kterého dáme 200 g ořechů - to by v troubě neudrželo ...
Skvělý článek, který připomíná, jak zásadní je prostředí, ve kterém žijeme, pro naše duševní zdraví. Právě v d...
Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...
Pstruhy očistíme a na několika místech nařízneme kůži tak, abychom neporušili maso. Pstruhy po celé ploše (i…
Žampiony oloupeme a nakrájíme na plátky. Orestujeme je na oleji, zalijeme smetanou a necháme mírně zredukovat.…
Na rozehřátém oleji orestujeme nadrobno nasekanou šalotku, přidáme nadrobno nasekaný česnek a asi po 1 minutě…
Oloupaná vajíčka nakrájíme na kostičky, cibulku nadrobno, okurku nastrouháme najemno. Smícháme vajíčka, cibulku,…
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.