Houbová pomazánka
Ingredience
- čerstvé houby: 100 g
- cibule: 1 ks
- žervé nebo Lučina: 3 PL
- zakysaná smetana: 2 PL
- hořčice: 1 KL
- máslo: 1 KL
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Houby očistíme, nakrájíme na kousky a spolu s nadrobno nakrájenou cibulí podusíme na másle 15 minut. Zakysanou smetanu utřeme s lučinou, přidáme hořčici, sůl, pepř a vmícháme houby s cibulí. Houbová pomazánka se hodí na topinky i na čerstvé pečivo.
Houbová pomazánka vydrží v lednici asi 2 dny.
Vytisknout stránku Stáhnout v PDF
Uzené maso vložíme do studené vody a přivedeme k varu. Vaříme 5 minut, poté vodu slijeme, maso opláchneme a vložíme zpět do hrnce. Znovu zalijeme vodou a vaříme doměkka. Maso nakrájíme na plátky a udržíme v…
DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU
POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ
velmi dobře napsáno , moc mi to pomohlo, děkuji
Moje snídaně již několik roků je jogurt....
Pro opakované komentáře s odkazy na externí webové stránky upozorňujeme, že se jedná o porušování "pravidel di...
Skvělý článek, který připomíná, jak zásadní je prostředí, ve kterém žijeme, pro naše duševní zdraví. Právě v d...
Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...
Na polovině másla na mírném ohni osmahneme cibulku spolu s česnekem, přidáme nepropláchnutou italskou rýži a…
Začněte tím, že si oddělíte žloutky od bílků. Z bílků pak vyšlehejte tuhý sníh. Následně vsypte vlašské oříšky do…
Odpalované těsto připravíme tak, že vodu s máslem zahřejeme v hrnci. Když začne voda vřít, přidáme prosátou mouku…
Ve velkém hrnci (na středním plamenu) rozehřejte olej. Přidejte pokrájené houby (žampiony), celer, mrkev a šalotku…
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.