![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlepek.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlaktozy.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--maso.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--dieta.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--detske.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--raw.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--rychlovky.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--testoviny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--lusteniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--ryby.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zverina.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vnitrnosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--gril.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--hravevareni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--luxusni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--alkohol.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zavareniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--imunita.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--sladkosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezcukru.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--domaci_pekarna.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--parnihrnec.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--prasarny.png)
![Hovězí na houbách](/img/clanky/c6760b0ab95c40ca88682aba5c180fa8/hovezi-na-houbach_1.jpg)
Hovězí na houbách
Ingredience
- hovězí maso: 400 g
- červená cibule: 1 ks
- česnek - stroužky: 2 ks
- sádlo: 1 PL
- sušené houby - hrst: 1 ks
- ocet balsamico: 1 PL
- bobkový list: 2 ks
- čerstvý tymián - snítka: 1 ks
- sůl
- pepř
- petrželka
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Hovězí na houbách - recept
V hrnci rozpálíme sádlo a z obou stran opečeme naprudko plátky masa. Maso odložíme do tepla a na stejnou pánev přidáme cibuli a osmažíme dotmava. Ochutíme rozdrceným česnekem, bobkovým listem, tymiánem a necháme prohřát. Přidáme maso, houby, balsamico, sůl a pepř. Takto připravené maso zalejeme horkým vývarem nebo vodou a přikryté dusíme na mírné teplotě 2 - 3 hodiny. Nakonec vybereme bobkové listy, zredukujeme omáčku a dosolíme a dopepříme podle chuti. Posypeme čerstvou petrželkou.
Hovězí na houbách se většinou podává s rýží.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.