Italské těstoviny se sušenými rajčaty
Ingredience
- špagety {200} g
- sušená rajčata {100} g
- zelené olivy {60} g
- bílé víno {50} ml
- česnek {1}
- strouhanka {2} PL
- nasekaná petrželka
- sůl
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Italské těstoviny se sušenými rajčaty – recept
Rozpálíme si sporák, na kterém přivedeme osolenou vodu k varu. Ponoříme do ní špagety a necháme je vařit podle návodu, aby byly al dente. Mezitím si připravíme základ v pánvi. Vezmeme neoloupaný stroužek česneku, který dlaní o kuchyňské prkénko jemně zmáčkneme. Až poté ho oloupeme. Tím uvolníme jeho chuť.
Oloupaný česnek vhodíme na pánev do olivového oleje a orestujeme ho. Poté k němu přidáme sušená rajčata a olivy. Přidáme trochu vody ze scezených špaget, zalijeme bílým vínem a počkáme, až se alkohol odpaří. Poté zeleninu promícháme s nasekanou petrželkou.
Na druhé pánvičce si připravíme tzv. parmazán chudých, který si vyrobíme z jemně nastrouhaného starého bílého pečiva. Nasucho strouhanku opražíme, a jakmile dostane barvu karamelu, odstavíme ji z ohně. Špagety pak promícháme s připravenou zeleninou a máme skvělé italské těstoviny se sušenými rajčaty připravené k servírování.
Italské těstoviny se sušenými rajčaty podáváme posypané křupavou strouhankou. Pokud byste však měli chuť, můžete si dopřát i pravý parmazán.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.