Kuře na rozmarýnu
Ingredience
- kuřecí paličky (nebo stehna, čtvrtky, křídla): 6 ks
- cibule: 2 ks
- stroužky česneku: 3 ks
- rozmarýn - snítka: 2 ks
- sůl
- pepř
- drcený kmín
- máslo
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Kuře na rozmarýnu - recept
Kuřecí maso osolíme, opepříme a okmínujeme, cibuli nakrájíme na čtvrtky, česnek oloupeme na necháme vcelku. Do pekáčku vymazaného máslem dáme cibuli, česnek, polovinu rozmarýnu i s větvičkou a rozprostřeme kuřecí maso. Podlijeme trochou vody, kuře poklademe tenkými plátky másla, zbylým rozmarýnem a dáme péct do trouby vyhřáté na 180 °C. Kuře na rozmarýnu pečeme asi 45 minut dozlatova a podle potřeby poléváme výpekem.
Kuře na rozmarýnu podáváme s rýží, na kterou nalijeme výpek s upečenou cibulí.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.