Aktuálně pro vás máme 1900 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Lasagne s vepřovým masem Hlavní jídla
11. 02. 2020 Přečteno: 9795x

Lasagne s vepřovým masem

Ingredience
- +
  • sušené lasagne: 150 g
  • mleté vepřové maso: 150 g
  • vývar: 100 ml
  • malá cibule: 1 ks
  • mrkev: 1 ks
  • petržel: 1 ks
  • bílé víno: 150 ml
  • parmazán: 100 g
  • čerstvé bylinky (tymián, rozmarýn)
  • bobkový list
  • muškátový oříšek
  • olej
  • sůl
  • pepř

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta

Lasagne s vepřovým masem – recept

Lasagne uvaříme podle návodu na obalu. Zeleninu očistíme, cibuli nakrájíme nadrobno, mrkev a petržel nastrouháme. V hluboké pánvi rozehřejeme lžíci oleje. Orestujeme cibuli, přidáme mrkev, petržel a nakonec maso. Restujeme zhruba 5 minut. Ochutíme solí, pepřem, nasekanými bylinkami, bobkovým listem a muškátovým oříškem. Zalejeme vínem a necháme jej odpařit. Poté přidáme vývar a vaříme, asi 30 minut, dokud se vývar neodpaří. Občas promícháme. Odebereme bobkový list.

Zapékací misku vymažeme olejem. Na dno naskládáme asi 2 plátky lasagní, na které naneseme masovou směs. Postup opakujeme, vrstvíme na sebe a končíme posledními těstovinami. Posypeme nastrouhaným parmazánem. Vložíme do trouby rozehřáté na 180 °C a zapékáme asi 20 minut dozlatova. 

Lasagne z vepřového masa svěle chutnají s lehkým zeleninovým salátem. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 6101 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

lasagne-z-mleteho-masa.jpg Hlavní jídla

Lasagne z mletého masa

Nadrobno nakrájenou cibuli na oleji orestujeme, přidáme prolisovaný česnek, mleté maso, ochutíme solí, pepřem, podlijeme trochou vody a dusíme asi 5 minut. Přidáme nakrájená rajčata, rajčatové pyré, očištěnou…

Tip na recept

Francouzská bageta

Francouzská bageta

Z droždí, špetky cukru a teplé vody uděláme kvásek, který necháme vykynout. K mouce smíchanou se solí přidáme kvásek a vypracujeme na těsto. Necháme v teple kynout asi hodinu. Po vykynutí přesuneme na…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Ovlivňuje bydlení naše duševní zdraví?

Ovlivňuje bydlení naše duševní zdraví?

Skvělý článek, který připomíná, jak zásadní je prostředí, ve kterém žijeme, pro naše duševní zdraví. Právě v d...

Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?
Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?

Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...

Doporučené recepty

Vínové vánoční cukroví

Vánoční cukroví: Vínové vánoční cukroví

Ze surovin si vypracujeme hladké lepivé těsto, které zabalíme do potravinářské folie a necháme minimálně 1 hodinu…

Domácí borůvková limonáda

Nápoje: Domácí borůvková limonáda

Nejprve si dejte převařit vodu. Poté ji přelijte z varné konvice do teplu odolné nádoby a ochuťte medem dle…

Jednohubky z listového těsta

Předkrmy a chuťovky: Jednohubky z listového těsta

Z vyváleného těsta vykrájíme menší  kolečka, můžeme použít vykrajovátka na linecké cukroví. Polovinu koleček…

Pohankové palačinky

Dezerty: Pohankové palačinky

Do mléka pomocí metličky zašleháme vejce a špetku soli. Dále přidáváme mouku postupně po lžících a zašleháváme ji…