Lasagne s vepřovým masem
Ingredience
- sušené lasagne: 150 g
- mleté vepřové maso: 150 g
- vývar: 100 ml
- malá cibule: 1 ks
- mrkev: 1 ks
- petržel: 1 ks
- bílé víno: 150 ml
- parmazán: 100 g
- čerstvé bylinky (tymián, rozmarýn)
- bobkový list
- muškátový oříšek
- olej
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Lasagne s vepřovým masem – recept
Lasagne uvaříme podle návodu na obalu. Zeleninu očistíme, cibuli nakrájíme nadrobno, mrkev a petržel nastrouháme. V hluboké pánvi rozehřejeme lžíci oleje. Orestujeme cibuli, přidáme mrkev, petržel a nakonec maso. Restujeme zhruba 5 minut. Ochutíme solí, pepřem, nasekanými bylinkami, bobkovým listem a muškátovým oříškem. Zalejeme vínem a necháme jej odpařit. Poté přidáme vývar a vaříme, asi 30 minut, dokud se vývar neodpaří. Občas promícháme. Odebereme bobkový list.
Zapékací misku vymažeme olejem. Na dno naskládáme asi 2 plátky lasagní, na které naneseme masovou směs. Postup opakujeme, vrstvíme na sebe a končíme posledními těstovinami. Posypeme nastrouhaným parmazánem. Vložíme do trouby rozehřáté na 180 °C a zapékáme asi 20 minut dozlatova.
Lasagne z vepřového masa svěle chutnají s lehkým zeleninovým salátem.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.