Aktuálně pro vás máme 1900 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Matcha zmrzlina Dezerty
13. 05. 2019 Přečteno: 1860x

Matcha zmrzlina

Ingredience
- +
  • Matcha prášek: 2 lžíce
  • plnotučné mléko: 125 ml
  • smetana (min. 30 %): 300 ml 
  • žloutky: 4 ks
  • vanilkový lusk: 1 ks
  • moučkový cukr dle chuti

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta

Matcha zmrzlina - recept

Vanilkový lusk podélně rozpůlíme a špičkou nože seškrábneme semínka. Mléko, smetanu, zrníčka i lusk přivedeme pozvolna k varu a ihned odstavíme. Necháme asi 15 minut chladnout a poté odstraníme lusk.

Žloutky vyšleháme s cukrem a za stálého šlehání metličkou pomalu přiléváme k připravené směsi. Šleháme tak dlouho, až bude směs hladká. Poté ji opět zahřejeme (už NE k varu) a za stálého míchání necháme při nižší teplotě asi 10 minut zhoustnout.

Matcha prášek smícháme s trochou horké směsi, aby vznikla kašovitá hmota, kterou přidáme do kastrolku. Opět šleháme metličkou, až se vše spojí. 

Směs přecedíme přes sítko a necháme vychladnout. Ve vhodné nádobě necháme zmrazit. Každou půl hodinu až do úplného zmrazení směs opakovaně prošleháme, aby se nevytvořily krystalky a Matcha zmrzlina byla jemná a krémová.  

Matcha zmrzlina se před podáváním nechá asi 10 minut povolit v pokojové teplotě. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

matcha-latte.jpg Dezerty

Matcha latté

Mléko zahřejeme, horké našleháme do pěny a osladíme medem dle chuti. Matcha prášek rozmícháme v horké vodě a přemístíme do vyšších sklenic. Na jeden nápoj se používají 2 gramy prášku. Mléko přilijeme k Matcha…

Tip na recept

Švestková povidla

Švestková povidla

Švestky omyjeme, odpeckujeme, nakrájíme na čtvrtiny a vložíme do hrnce. K švestkám přisypeme cukr, nalijeme ocet, pořádně promícháme a přikryté necháme několik hodin (ideálně přes noc) odstát, aby švestky…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?

Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...

Co znamená zdravá izolace a proč jí dávat přednost?

Je skvělé, že se zde probírá téma zdravé izolace a důraz na zdravé prostředí. Pokud hledáte efektivní ochranu ...

Doporučené recepty

Chilli con carne

Hlavní jídla: Chilli con carne

Hovězí maso nameleme, cibuli a papriku nakrájíme na kostičky, česnek nadrobno. Na velké pánvi rozehřejeme olej,…

Vepřový jazyk

Hlavní jídla: Vepřový jazyk

Vepřový jazyk pořádně omyjeme, očistíme, dáme do hrnce s osolenou vodou vařit. Do vody přidáme kuličky pepře a…

Domácí melounová limonáda

Nápoje: Domácí melounová limonáda

Mátu nebo meduňku zalijeme vodou (na 1 porci 250 - 300 ml) a necháme odstát asi 30 minut. Meloun zbavíme slupky a…

Smažené brambory s vejcem

Ostatní: Smažené brambory s vejcem

Oloupané brambory nakrájíme na malé kostičky a na rozpáleném oleji je při vyšší teplotě ze všech stran osmažíme do…