![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlepek.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--sladkosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--dieta.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--detske.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--raw.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--rychlovky.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--testoviny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--lusteniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlaktozy.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--maso.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--ryby.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zverina.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vnitrnosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--gril.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--hravevareni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--luxusni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--alkohol.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zavareniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--imunita.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezcukru.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--domaci_pekarna.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--parnihrnec.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--prasarny.png)
![Mléčná rýže s jablky](/img/clanky/9752403f03d8e9091fcad42a83995c0b/mlecna-ryze-s-jablky.jpg)
Mléčná rýže s jablky
Ingredience
- Na 2 porce:
- rýže Arborio: 100 g
- mléko: 500 ml
- třtinový cukr: 40 g
- vanilkový lusk: 0.5 ks
- jablko: 1 ks
- cukr krupice: 1 PL
- citrónová šťáva: 1 PL
- špetka skořice
- máslo: 1 PL
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Mléčná rýže s jablky - recept
Vanilkový lusk podélně rozpůlíme a špičkou nože seškrábneme semínka. Do nepřilnavého hrnce dáme propláchlou rýži, vanilkový lusk i semínka, třtinový cukr, zalijeme mlékem a pozvolna zahříváme až začne mírně vřít. Vaříme při mírné teplote asi 25 minut doměkka a často mícháme, hlavně ke konci, kdy začne mléčná rýže houstnout.
Jablka zbavíme jádřinců, nakrájíme na tenké měsíčky nebo plátky, pokapeme citrónovou šťávou, posypeme cukrem smíchaným se skořicí a promícháme. Na pánvi rozehřejeme máslo, na kterém jablka pozvolna opékáme, až se cukr zkaramelizuje a jablka změknou.
Mléčná rýže s jablky se může servírovat ve skleničce, kam na dno dáme část jablíček, navrstvíme rýži a navrch ozdobíme opět jablky.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.